Spencer 英文皇牌考試技巧班 

aaron-webbox

課程特色


獨家精讀筆記,獨門考試技巧及口訣,助您極速升Grade!

  • 覺得作文極無方向?
  • 派左成績 英文無進步 愈來愈擔心?
  • 覺得學校學英文唔夠? 見到人地出面補完有進步 但自己就停滯不前?

英文科係考試入面最重要的科!
要學好英文並不難,作為具英文教學經驗多年的導師,皇牌考試技巧班可以幫到你:

  • 教授四卷獨門考試技巧,以及加強文法及考試常用詞彙等,以六大範疇全方位提升學生的英文水平
  • 定期派發《THE SPLENDID BOOK天書》 (包括5**詞彙、句式及⾦點⼦)
  • 學生遍及各大名校,包括男拔、協恩、真光、華仁、聖士提反、聖心等

短時間顯著提升

讓同學用最少的時間,集中提升英文考試技巧,超過90%學生能在3個月短時間成績有明顯提升

100%全方位支援學生

免費WhatsApp問書、親自批改作文、個別跟進同學進度等等。有疑問的地方問到明白為止。

教學方式與眾不同

教學方式生動有趣,以不同的口訣讓學生更容易緊記內容。與坊間課程不一樣,Spencer 堅持的是教學好英文的語法及詞彙。

大量學生/家長好評

"Spencer 真係一個好有心、好在乎學生的老師!
喺補習之前我成日都以為英文就係背下啲生字咁樣,所以一直都好低分,尤其係英文作文。你知道補習之後我先知道原來英文有咁多野可以溫,例如各種嘅框架、技巧,喺三份卷都好有用。尤其原來係英文作文攞高分嘅方法有好多,淨係背啲字係冇用嘅。而且佢會諗好多好得意嘅口訣佢記住唔同嘅技巧。
但係我覺得最最好就係佢好壞學生着想,願意喺WhatsApp嗰度解答我嘅問題,有啲咩唔識都可以問,解決咗我個人化嘅問題(之前補習大型補習社完全針對唔到我自己嘅問題),又可以交好多文取得一啲建設性嘅建議。同埋佢亦都會好在乎我嘅感受比到信心我。
好彩係最後嗰一年多啲遇到佢,令到我英文有大幅進步!真心推介!”

Justin Chan

香港華仁書院

“Spencer是一個用心盡力的老師。
他會在上課前花大量時間整理筆記給予學生,筆記裏面有精簡的內容,以及大量題目讓學生操練。
其次,他在上課的教學方式生動有趣,常常以不同的口訣讓學生更容易緊記內容。
此外,他的教學內容很全面,其他的補習老師通常只會教授卷一閱讀理解的內容,但是他會教授卷一至卷四的內容,即使卷別數量眾多,內容卻不會參差,深度的教授內容。
他是一名好老師,除了以上眾多優點,他還會關心學生的進度,看他們有沒有不理解的地方。因此在這強力推薦大家找他補習,絕對能夠放心。”

Terry Yue

英華書院

“我覺得Spencer sir是一個非常有心的老師,對比其他補習老師,除咗佢上堂認真,會準備大量筆記及教材,亦都會準備好一些功課,課程安排非常妥當,令到學生真係可以吸收到,而且佢教文法及詞語,融入左一些心理學的元素,讓學生可以更加容易學習到一些複雜的文法概念。作為家長,我最欣賞的是,他很有責任心,亦都對學生很上心,就算課後短訊佢,佢都會回覆,也會定期跟進,唔似普通補習老師只為搵快錢。我以前找補習老師,覺得風險很大,因為雖然外面補習老師很多,但係實在很參差,良莠不齊,非常很擔心,但係Spencer sir令我感覺很放心,我唔需要定期去監視住,但係都會確保有很有質素,不會哂時間哂錢,所以我都好推薦大家👍”

Mami Chan(家長)

嘉諾撒聖心書院


SPENCER 英文補習考試專家


【學歷非凡,廣受好評】

  • 香港大學 心理學 一級榮譽畢業
  • 在學期間,共獲 11份獎學金,大學 Top 1% 畢業
  • 曾赴英國 愛丁堡大學 留學
  • 8年 補習經驗,歷年來曾教授 超過1000個學生
  • 獲多個傳媒專訪,包括各大電視台、報紙、雜誌,例如:《TVB 星期日檔案》、《Now TV》、《經濟一週》、《晴報》、《iMoney》、《經濟日報》、《親子王》、《U Magazine》等
  • 獲「香港青年協會」邀請擔任2020年 DSE 工作坊講者

補習課堂流程  (1小時15分鐘-1小時30分鐘)


  1. Follow 我地Instagram  @chocolate.education
  2. 在下方填表
  3. Spencer 及助教團隊 WhatsApp 聯絡核實
  4. 按時到旺角太子或銅鑼灣的中心試堂
    學費:$980/4堂 
    推廣期內:免費試堂!

試堂留位登記表格

按留位查詢後,請等待網站數秒,然後你會見到[我們已經收到你的報名]報名方完成。如有任何疑問,請致電或按此以WhatsApp  51058002 或 53417920 尋找協助