Prime Mathematics 數學補底急救班

daniel-webbox

個人化學習課程特色


  • 100%跟你學習進度
    Daniel Sir 發現無論日校或其他補習社都是以進度為首,欠缺彈性,同學甚至經歷過「自己與學校進度不一致」的困境。Daniel的課程會根據你的考試範圍和能力,親自安排課程, 務求做到學習效果最大化。
  • 只學你需要用到的內容
    很多時候同學覺得PART B題目很難掌握,其實補底的同學不需要明白全部內容。Daniel Sir 會主攻PART A,以及PART B一些容易得分的題目,提供針對性練習,不停操練,務求令同學穩陣奪取所有必取分數,目標坐3望4。
  • 真人親自即場作答
    補底同學數底較差,通常操卷會遇上很多問題,或缺乏方向。無論是Past Paper題目、校內功課甚至校內試卷,Daniel Sir 都會親自解答和跟進。

關於 Daniel Sir


「真正了解補底學生嘅老師,
唔係天生聰眀、成績好好,
而係自己親身經歷過考試唔合格,
然後不斷嘗試,搵啱方法拎高分,
再將自身成功嘅一套方法傳授學生」

Daniel Sir 初中時數學成績並唔理想,每次考試成績都唔合格,總分都係靠「平時分」「功課分」拉上。面對唔識的課題越積越多、每次考試卷空白一片,Daniel Sir 漸漸對數學失去信心,起了放棄數學的念頭。

幸好高中時得到老師的啟發,發現原來自己一直用錯方法操數後,Daniel Sir 便開始重新學習數學,一課一課咁追,自此成績越來越好、越讀越有信心,並於中六保持全級前三的位置,最後更成功入讀香港科技大學數學系。


補習課堂流程  (1小時15分鐘-1小時30分鐘)


  1. Follow我地Instagram @primemaths.dse
  2. 在下方填表
  3. Daniel Sir 及助教團隊 WhatsApp 聯絡核實
  4. 按時到旺角太子或銅鑼灣的中心試堂
    學費:$980/4堂
    推廣期內:免費試堂!

試堂留位登記表格

按留位查詢後,請等待網站數秒,然後你會見到[我們已經收到你的報名]報名方完成。如有任何疑問,請致電或按此以WhatsApp  51058002 或 53417920 尋找協助